Sari la conținut

Proiecție de film pentru liceeni: „Do more with less”

  • vineri, 6 noiembrie, 19:00

În parteneriat cu Fundația Archaeus și proiectul Arhitect’tool, UrbanEye Film Festival organizează o proiecție de film online dedicată elevilor din licee de arhitectură și școli vocaționale, urmată de o discuție moderată de Marius Miclăuș. Elevii vor urmări documentarul „Do more with less” (R: Mario Novas, Katerina Kliwadenko, 2018, Ecuador), care arată cum tinerii arhitecți din America Latină aduc o schimbare de paradigmă, oferind o nouă înțelegere a modului în care această profesie interacționează cu societatea. Explorând modalități prin care viitorul arhitecturii din zonă poate fi îmbunătățit și oferind un model economic alternativ, filmul analizează construcția de proiecte reale cu studenți, utilizatori și arhitecți înșiși.

Trailer: https://vimeo.com/225213046

 ––

Arhitec’ tool este o inițiativă arhitecților Ana Felvinczi și Marius Miclăuș prin Fundația Archaeus, care își propune să definească o platformă de comunicare între liceele vocaționale din România. În urma identificării unei rețele multidisciplinare de profesori, arhitecți, sociologi, psihologi, artiști, acest demers își dorește să edifice împreună cu elevii un set de cunoștințe, abilități și deprinderi, care să îi ajute în viitor, ca adulți, în a vedea aspectele vieții în mod creativ, ca cetățeni cu discernământ și implicați în ceea ce se întâmplă în mediul lor de viață.

Arhitec’tool  este un proiect al Fundației Archaeus co-finanţat Ordinul Arhitecţilor din România din timbrul arhitecturii. 

Mai multe informații pe www.urbaneye.ro