Sari la conținut

Invitați

Adam Smith e un regizor de film documentar cu un real interes în zona urbanizării și a modului în care indivizii și comunității se adaptează la schimbarea rapidă. A produs, regizat și editat patru scurt-metraje în America – The Diner, Love & Allegiance (co-dir Tijana Petrovic), Shangri-La, Role Play – și un documentar în China, The Land of Many Palaces (co-dir Song Ting), care va fi proiectat în UrbanEye Film Festival 2015. În momentul de față, lucrează la post-producția „Americaville”, un documentar despre replica orașului Jackson Hole în China. Pe lângă munca în film, Adam a mai lucrat pentru TED, Rabbit Bandini Productions, Stanford’s Office of Public Affairs, the China Central Academy of Fine Arts, and the Chinese National Academy of Painting.

Eric Bednarski este un regizor și scenarist de film care locuiește în Varșovia. S-a născut în Halifax, Canada, și a studiat Istoria și Regia în America de Nord și în Europa. Munca lui în zona filmului documentar alături de National Film Board of Canada i-a adus un Premiu Gemini și o nominalizare la Writers Guild of Canada Award. Ministrul Culturii din Polonia i-a decernat „Decorația de Onoare pentru Merite în Cultura Poloneză”. Filmele lui Bednarski au fost difuzate în toată lumea la festivaluri de film, dar și la Națiunile Unite, în Parlamentul European sau la Muzeul de Stat de la Auschwitz-Birkenau.

Francesca Molteni: după ce a absolvit Filozofie Teoretică la Universitate din Milano, Francesca a făcut un curs in Producție de Film la New York University. Din 1999 a lucrat cu Enrico Deglio pentru programul “L’Elmo di Scipio” pentru canalul TV RAIZ3. A regizat formate TV și documentare pentru RAI Network. Din 2002 până în 2009 a produs documentare istorice, formate de televiziune și clipuri intituționale cu 3D Produzioni Video. A lansat www.ultrafragola.com, primul canal TV web dedicat designului. In 2009 a lansat Muse Factory of Projects. A primit multiple premii și are o bogată activitate universitară.

Giorgio Scianca, arhitect și susținător al evenimentelor care sunt conectate cu arhitectura. A creat și editează publicația online archiworld.tv, câștigătoare a mai multor premii internaționale pentru diseminarea culturii arhitecturale. Este directorul festivalului Dedalo Minosse Cinema (Vincenza, Italy). De curând, a publicat un ghid complet al imaginii arhitectului în filme: „Architect’s recitation – 1523 movies and one video game”.

Joe Gilbert a aboslvit Universitatea de Arte Creative în 2013 cu o lucrare in Producția de Film. De atunci îți urmează pasiunea pentru filmul documentar. A câștigat o serie de premii la câteva festivaluri internaționale. Munca lui analizeaz, în principal, relația Marii Britanii cu arhitectura. Filmografie: BARBICAN | Urban Poetry, Streets in the Sky (proiectat în UrbanEye Film Festival 2015), English 3.0.

Miruna Stroe este arhitect și lector universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, în cadrul Departamentului de Istoria & Teoria Arhitecturii și Conservarea Patrimoniului. Este arhitect asociat al biroului de proiectare MoodFactory. În 2012 a susținut teza de doctorat cu titlul „Locuirea între proiect și decizie politică. România, 1954-1966”. Este preocupată de istoria recentă a arhitecturii, în special în perioada comunistă, dar și de tematici ale memoriei urbane.

Nathan Eddy, jurnalist, și-a început cariera în film în 2012 cu documentarul The Absent Column, care spune povestea demolării clădirii emblematice a Chicago’s Prentice Women’s Hospital (documentarul va fi proiectat în UrbanEye). Următorul lui proiect se concentrează pe îmbunătățirea modului în care e văzută arhitectura post-modernă prin două studii de caz în Chicago și Portland: The Rise and Fall of Starship Chicago.

Republic of Architects se defineşte ca un atelier colaborativ născut din dorinţa partenerilor de a aborda întrebări contemporane specifice design-ului, arhitecturii sau oraşului. Strategia noastră se bazează pe negociere – cu clienţii, între membrii echipei, cu colaboratorii interni sau externi – pe care o consideră ingredientul principal în demersul de a ajunge la cea mai potrivită abordare. MoMi este o unitate de locuit modulară proiectată de Republic of Architects pentru a împinge locuirea cât mai mult în afara sa. Prin forma condensată, MoMi ocupă cât mai puțin loc cu putință pentru a lăsa o suprafață de teren liber cât mai mare, astfel încurajând aprecierea naturii și sprijinind crearea de legături cu spațiile învecinate. Împrejurul lui MoMi, grădina devine o tablă de joc pe care se derulează locuirea propriu-zisă care folosește ca piese de joc elemente de mobilier.