Pe urmele spiritului Bauhaus | Atelier de explorare urbană și creație
11 Noiembrie / între orele 11-13 / Muzeul Hărților și explorare prin cartier
La 140 ani de la nașterea lui Walter Gropius, spiritul școlii Bauhaus– despre o lume fascinantă a artei, arhitecturii, meșteșugurilor și echității sociale– dăinuie și devine mai actual ca oricând.
Copii între 7 și 11 ani sunt invitați să-l descopere la un atelier antrenant la Muzeul Hărților și în cartierul învecinat, sub îndrumarea Ioanei Trușcă (TRSC) și a Ilincăi Păun Constantinescu.
Program:
10:50 Sosirea participanților la Muzeul Hărților
11:00-11:30 Prezentarea atelierului, primirea kitului de explorare (doar cu copiii)
11:30-12:15 Pe urmele spiritului Bauhaus în cartier: traseu cu indicii (părinții pot participa dacă vor)
12:15-13:00 Atelier colaj la Muzeul Hărților (doar cu copiii)
** Proiecție de film
Bauhaus Spirit: 100 Years Of Bauhaus (2018, 95`)
Regia: Niels Bolbrinker, Thomas Tielsch
12 Noiembrie / ora 15 / Cinema Elvire Popesco
Atelierul este cu participare gratuită. Materialele sunt oferite de organizatori. Înscrierile se fac între 1-10 noiembrie printr-un mail la adresa ideilagram@gmail.com, specificând numele și vârsta copilului, precum și numele și un număr de telefon al părintelui.
„Spiritul Bauhaus” este un documentar captivant care sărbătorește 100 de ani de la înființarea școlii de arhitectură și design din Weimar, explorând istoria, prezentul și viitorul ideilor utopice născute atunci, idei ce incă au un impact semnificativ asupra modului în care trăim astăzi. Filmul ne prezintă artiști și arhitecți care, în încercarea de a răspunde provocărilor actuale, se inspiră din principiile miscării Bauhaus. Astfel, povestea acestui proiect utopic neterminat se dezvăluie în fața noastră, fiind conturată în jurul unor întrebări încă actuale: Cum ne dorim să trăim și încotro ne îndreptăm?
Eveniment inițiat de: Ambasada Germaniei la București
Organizat de: UrbanEye, Ideilagram, Muzeul Național Hărților și Cărților Vechi
*TRSC a început din joacă. Este locul în care Ioana Trușcă desenează și face exerciții cu imagini sub diverse forme, din diverse materiale. Unele sunt digitale, altele pe hârtie. Unele stau, altele se mișcă iar câteva se transformă în obiecte. O găsiți pe instagram ca @itrsc sau la ioanatrusca.com
*Ilinca Păun Constantinescu e arhitectă și profesoară. Îi place foarte mult să lucreze cu copii de toate vârstele și să discute lucruri serioase în joacă. În cadrul Asociației Ideilagram și în diverse echipe face ateliere de arhitectură care contribuie la consolidarea spiritului civic.