Sari la conținut

Under Tomorrow’s Sky / Sub cerul de mâine

„Populația globală va crește cu câteva miliarde în următoarele decenii. Majoritatea oamenilor va locui în orașe și va fi nevoie de un nou tip de arhitectură pentru a menține viața urbană la un nivel plăcut și sănătos”, spune Winy Maas, co-fondatorul biroului de arhitectură MVRDV. În loc de clădiri turn trase la indigo, el pledează pentru ,,blocuri turn la nivel uman”, clădiri cu spații deschise și verzi, care să te ducă cu gândul la sate pe verticală.
Documentarul ni-l prezintă pe Maas lucrând ca director al celor 280 de angajați ai săi, predând la Universitatea din Delft, făcând naveta între continente și inspirând căutări inovatoare. Uneori este frustrat, rareori furios sau obosit, dar nu își pierde niciodată încrederea în viitorul pe care îl co-creează.

La finalul proiecției publicul este invitat să participe la o discuție cu Dorin Stefan, arhitect.

Regizor:
Jan Louter
An:
2021
Țară:
Olanda
Gen:
Documentar
Durată:
52 minute
Limbă:
Olandeză, Engleză
Subtitrare:
Română, Engleză
Proiecție:
duminică, 13 noiembrie, Cinema Elvire Popesco
Bilete

Premii și festivaluri:

International Film Festival Rotterdam (IFFR), Toronto Independent Festival of Gift , Berlin International Art Film Festival , Vancouver Independent Film Festival, Annual Aarhus Film Festival , Czech Republic - One World, Master of Art Film Festival, Golden Apricot Film Festival, Architecture & Design Film Festival (ADFF)