Sari la conținut

Edificios

Seria Edificios este proiectată în #UrbanEye2021 cu sprijinul Institutului Cervantes București. Proiecția va avea loc la Institutul Cervantes sâmbătă, 13 nov, de la ora 18:30. Participarea este gratuită, dar necesită rezervare pe Eventbook.ro

Spania continuă să fie un punct de referință pentru arhitectură contemporană la nivel mondial, iar arhitectura spaniolă a ultimilor douăzeci de ani este expresia creativității și identității unor arhitecți sau colective de arhitecți a căror traiectorie profesional este pe deplin recunoscută pe plan internațional. Documentarul „Edificios” transmis de RTVE, regizat de Marina Collazo, invită pe iubitorii de arhitectură într-o călătorie prin arhitectura spaniolă contemporană în compania a peste treizeci de arhitecți de prestigiu care ne relatează despre lucrările lor cele mai recente. Cele patru capitole pe selecționate prezintă centre culturale, spitale, resedințe sau săli de spectacol:

  • Arhitectura industrială: proiectele Cineteca Matadero (Madrid), La Conservera (Ceuti, Murcia) si Medialab Prado (Madrid).

  • Scena mediteraneană. Pavilioane expoziționale, auditórium: Auditoriu Infanta Elena (Aguilas, Murcia), Pavilionul El Batel (Cartagena), Auditoriu Teulada-Moraira (Alicante)

  • Tradiție contemporană. Trei proiecte de case de locuit: Casă pentru trei surori (Murcia), Casa 712, Casă pentru un pictor și două pisici (Cartagena)

  • Sănătate la scară diferită: Spitalul Rey Juan Carlos (Mostoles), extinderea Spitalului de Neuropsihiatrie (Zaragoza) și Centrele Municipale de Sănătate San Blas, Usera și Villaverde (Madrid)

Regizor:
Marina Collazo
An:
Țară:
Spania
Gen:
documentar
Durată:
120 minute
Limbă:
spaniolă
Subtitrare:
română
Proiecție:
sâmbătă, 13 noiembrie, Instituto Cervantes
Bilete