Sari la conținut

Detectivii adevărului

În întreaga lume, activiștii pentru drepturile omului, jurnaliștii și avocații colectează dovezi ale încălcării drepturilor omului – cu ajutorul persoanelor afectate. Folosind dispozitivele mobile pentru a-și filma și fotografia experiențele, ei devin martori digitali. Pe lângă capacitățile telefoanelor mobile moderne, accesul la imagini prin satelit și date GPS este acum, de asemenea, mult mai ușor. În rețelele sociale, este posibil să urmărești aproape fiecare mișcare pe care o face o persoană. Anchetatorii digitali folosesc diverse metode criminalistice, de la urmărirea pe internet până la geolocalizare, pentru a analiza și verifica acest potop de imagini, susținându-le cu alte dovezi și expertiză științifică.

Acest documentar ne poartă în misiunile din zonele de conflict și criză ale lumii, unde aflăm despre aceste tehnologii și despre specialiștii care le folosesc. Ne întâlnim cu echipe de anchetă și documentăm cercetările lor despre războiul din Ucraina, distrugerea patrimoniului cultural din Mali, căutarea mormintelor comune în Columbia sau atacurile cu bombă denumite „Vinerea Neagră” din Gaza. Asistăm la întreaga procedură de investigație, de la instruirea și vizitarea locului crimei, asigurarea și analizarea probelor criminalistice, până la prezentarea probelor lor în instanță.

  • Această proiecție este susținută de Ambasada Germaniei la București.
Regizor:
Anja Reiß
An:
2017
Țară:
Germania
Gen:
documentar
Durată:
Limbă:
mai multe
Subtitrare:
română
Proiecție:
sâmbătă, 13 noiembrie, www.eventbook.ro
Bilete

Premii și festivaluri:

International Film Days Hof, Germany 2017 | Biberacher Filmfestspiele, Germany 2017 | International Filmfestival San Jose, Costa Rica 2017 | Watch Docs, Warsaw, Poland 2017 | Cinema Verité, Tehran, Iran 2017 | International Documentary Filmfestival Peloponnisos, Kalamata, Greek 2018 | Movies that Matter, The Hague, Netherlands 2018