Sari la conținut

Serile Housing Stories – Experienţa locuirii în Bucureştiul contemporan

  • duminică, 15 noiembrie, 20:00
  • Manasia Hub

Episodul #3 Cămine studenţeşti

Proiecţie de film documentar | Q&A | Discuţii
Andrei Crăciun, moderator | Ileana Gabriela Szasz, regizor | Maria Mateoniu, etnolog

Alături de chirie, campusul universitar reprezintă unul din spaţiile importante de manifestare a „locuirii tranzitorii”. Cum poate fi definită tranziţia în cazul locuirii în căminele studenţeşti („de la ce și spre ce”)? Pentru această nouă întâlnire propunem discutarea locuirii prin referire la o potenţială cultură a campusului, rituri de trecere şi aspiraţii.

UrbanEyeFilmFestival și Asociaţia VIRA vă invită la proiecţia în premieră a episodului #Cămine studenţeşti, al treilea din seria Housing Stories – proiect de film documentar dedicat surprinderii şi promovării diversităţii culturale a locuirii din Bucureşti şi împrejurimi. Locuirea, vecinătatea, amintirile sau rutina sunt doar câteva dintre temele abordate pe parcursul întregii iniţiative cinematografice.

„Locuirea atât în căminele studențești cât și cu chirie presupune foarte multă mobilitate, capacitate de adaptare la un mediu nou și la schimbare. Este o experiență limită, de cunoaștere și de redescoperire a sinelui. Teama de viitor, în general și în particular teama de a nu-și găsi o locuință adecvată, este o realitate definitorie pentru tinerii studenți și absolvenți de azi. Între visul de a locui individual într-o casă proprie și posibilitățile care se întrevăd în viitor, calea este uneori foarte lungă și foarte dificilă.” (Maria Mateoniu, cercetător în cadrul proiectului)

++++

Episodul #3 Cămine studenţeşti din ciclul Serile Housing Stories este inclus in cadrul Festivalului de Film Urban Eye | http://old.urbaneye.ro/

Intrarea este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile și se face pe bază de REZERVARE la numărul de telefon: 0730588651

++++

Evenimentul este organizat de Asociaţia VIRA în cadrul proiectului „Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi” finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României în cadrul programul PA17/RO 13 Promovarea Diversității în Cultură și Artă din cadrul Patrimoniului Cultural European.