Orașul ca personaj de cinema | fARAD @UrbanEye
fARAD @UrbanEye Film Festival 2019
presupune nu doar proiecții de film, ci și o invitație la dialog.
Împreună cu Revista Zeppelin, vă propunem o discuție în deschiderea filmului HAVANA, DE LA ÎNĂLȚIME / HAVANA, FROM ON HIGH de Pedro Ruiz.
🔺️vineri, 8 noiembrie, 19:00, ARCUB
ORAȘUL CA PERSONAJ DE CINEMA: O conversație cu Paul Negoescu, Tudor Mircea și Ștefan Ghenciulescu, moderată de Corina Șuteu
*Paul Negoescu este regizor de film, realizator de scurtmetraje premiate și selecționate în festivaluri internaționale de film importante precum Cannes (2012), Berlin (2008, 2009 și 2010), Karlovy Vary sau Rotterdam. Cel de-al doilea lungmetraj, „Două lozuri” este un film independent de micro-buget care a devenit unul dintre cele mai de succes filme românești la box office și a fost foarte bine primit atât de critici cât și de festivalurile internaționale de film. „Povestea unui pierde-vară” este cel de-al treilea său film de lungmetraj. De asemenea, a fondat Festivalul de Film Timishort și FILM+, o platformă de sprijinire a tinerilor cineaști. Este lector universitar la catedra de regie a UNATC.
*Tudor Mircea este director de imagine, opera sa incluzând lungmetraje selectate în prestigioase festivaluri internaționale de film: Cannes (a câștigat Premiile: Palme d’Or în 2008 pentru „Megatron”, Un certain talent în 2015 pentru „Comoara”); Locarno (a câștigat: Premiul Don Quijote în 2010), Festivalul de Film de la New York, Toronto, San Sebastian. De asemenea, a lucrat pentru seriale TV (HBO – „The Silent Valley” de Marian Crișan), documentare („Fotbal Infinit” de Corneliu Porumboiu, 2018) și scurtmetraje („Megatron” de Marian Crișan, 2008). Este membru și vicepreședinte al RSC (Societatea Română de Cinematografie).
*Ștefan Ghenciulescu este arhitect, cercetător și critic, curator de expoziții și de proiecte culturale. Redactor-șef al Revistei Zeppelin și profesor universitar în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Autorul cărții „Orașul transparent. Despre limite și locuire în București”, co-autor și co-editor a nouă cărți. Premii (în cadrul echipei Zeppelin): finalist, „European Public Space of the Year 2011ˮ; Pavilionul României, Bienala de Arhitectură de la Veneția, 2006; 13 premii și nominalizări la Bienala Națională de Arhitectură și la Anuala de Arhitectură București.
*Corina Șuteu este Președintele Festivalului de Film Documentar fARAD și al Festivalului Making Waves – New Romanian Cinema (desfășurat anual la New York). A fost directorul Institutului Cultural Român din New York în perioada 2006-2012. Pasionată de disciplinele emergente și controversate ale managementului cultural și ale politicilor culturale, a continuat să lucreze în Franța, unde a fost timp de nouă ani, directorul Programului de Master European în Management Cultural al Școlii de Afaceri din Dijon.
Își dedică activitatea managementului organizațiilor culturale non-guvernamentale. Este autorul „Another brick in the wall. O analiză critică a educației de management cultural în Europa”(Fundația Boekman, Amsterdam, 2006), precum și a altor numeroase articole și studii.
–
* Proiect realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte și Revista Zeppelin. Cu sprijinul ARCUB.
** 🎟 Accesul la proiecțiile de film se face pe baza unui bilet individual sau a unui abonament.
Biletul pentru proiecția „Havana, de la înălțime” include și participarea la dialogul „Orașul ca personaj de cinema”.
Biletele pot fi achiziționate online prin: https://eventbook.ro/program/urbaneye.