Sari la conținut

Invitați

Dr. Sandra Jasper

Dr. Sandra Jasper este de profesie geograf și este deosebit de interesată de natura urbană, peisaje acustice și teoriile feministe. Este cercetător asociat la Centrul pentru Studii Metropolitane, Universitatea Tehnică din Berlin și cercetător afiliat la Departamentul de Geografie, Universitatea din Cambridge. Cercetările sale au fost publicate în Analele Asociației Americane a Geografilor, Jurnalul de Arhitectură și în Dialoguri despre Geografia Umană, printre altele. A editat (împreună cu Matthew Gandy) Orașul Botanic (Jovis, în pregătire) și lucrează în present la prima sa monografie despre spațiile experimentale ale Berlinului de Vest. Sandra este co-autor și co-producător al documentarului Natura Urbana: The Brachen of Berlin (Marea Britanie/Germania, 2017, 72 minute, regizat de Matthew Gandy)

Eric Bednarski

Eric Bednarski este regizor și scriitor născut în Halifax, Canada. Locuiește și lucrează în Varșovia. Bednarski a studiat istorie și cinematografie în America de Nord și Europa. Documentarele sale realizate în colaborare cu Asociația Canadiană de Film i-au adus premiul Gemini și o nominalizare la premiul Breslei Scriitorilor din Canada, precum și medalia de onoare în 2015 din partea ministerului polonez al culturii și patrimoniului pentru promovarea culturii poloneze. Filmele lui Bednarski au fost difuzate în toată lumea și proiectate la festivaluri internaționale, la Națiunile Unite, Parlamentul European și la Muzeul de Stat Auschwitz-Birkenau.

Ilinca Păun Constantinescu

Arhitect, curator și cadru didactic, Ilinca Păun Constantinescu practică la biroul de arhitectură Ideogram Studio, conduce proiecte culturale în cadrul Asociației IDEILAGRAM și predă teoria arhitecturii la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Împreună cu echipa ei de la IDEILAGRAM, a editat Shrinking Cities in Romania. Orașe românești în declin  (DOM publishers, Berlin & Editura MNAC, București, 2019) și a realizat cercetări și expoziții precum: Shrinking Cities in Romania (MNAC București, 2016), Despre locuire (Halele Timco, Timișoara, 2018), Uranus Acum (MNAC București, 2019- proiect inițiat de Zeppelin).

Irina Tulbure

Lector la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu – București, Departamentul de Istoria, teoria arhitecturii şi conservarea patrimoniului. Este arhitect. Documentează, cercetează, predă și scrie despre arhitectura din perioada recentă, despre felul în care acest patrimoniu poate fi înțeles, re-evaluat și asumat astăzi. A fost implicată în diverse proiecte culturale, expoziții și școli de vară legate de acest subiect. Autoare a cărții: Arhitectură și urbanism în România anilor 1944-1960: Constrângere și experiment (2016)

Nicoleta Marin

Nicoleta Marin este geograf pasionat de protecția naturii. În 2017 s-a alăturat echipei de rangeri ai Asociației Parcului Natural Văcărești în proiecte de educație și conservare în parc. În timpul liber face voluntariat pentru natură în Asociația Kogayon, cu care a participat, din 2004, în proiecte educative și de amenajare a infrastructurii de vizitare în Parcul Național Buila-Vînturarița. Este interesată de spațiile naturale urbane pentru potențialul pe care îl au de a stârni oamenilor interesul și grija pentru natură și, de asemenea, pentru beneficiile pe care le aduc comunităților din jur.

Nora Agapi

Nora a absolvit UNATC la București în 1998 și a obținut în 1998 un Masterat în Artă Digitală de la Universitatea de Artă din Atena. Are experiență ca asistent universitar la cursul de fotografie al UNATC și ca trainer la ateliere de film. A lucrat ca director de imagine pentru mai multe documentare și a co-regizat unul dintre acestea (“Low Cost”, Arte TV-France/TVR-Romania, 2006). Multe dintre aceste filme au fost selectate la festivaluri cunoscute (Berlin, Rotterdam și multe altele). Membru al Asociației Române de Film, colaborator al Agenției Corbis din Paris, fotografiile sale au fost publicate în reviste din România și străinătate.

Este regizorul filmului Timebox.

Corina Trancă

Absolventă a Facultății de Horticultură secția Peisagistică din cadrul U.S.A.M.V.B. promoția 2009 (ultima promoție cu 5 ani de studiu), în același an a devenit membru în Asociația Peisagiștilor – Filiala Teritorială București-Ilfov urmând în paralel și cu multă pasiune Masterul de Dezvoltare Urbană Integrată din cadrul Faculțății de Arhitectură „Ion Mincu”. În prezent activează în domeniu ca inginer peisagist având la active peste 50 de grădini private, spații comerciale și cartiere rezidențiale proiectate precum și sute de ore de voluntariat în diferite activități educative și profesionale în ultimii 10 ani. Principiul de bază folosit în proiectele sale este „spațiu pentru oameni” pe care îl definește ca fiind mai mult interacțiunea între om și natură decât un spațiu ca suprafață în care oamenii își desfășoară activitațile.