Sari la conținut

Natura în oraș

  • sâmbătă, 9 noiembrie, 20:15
  • Cinema Elvire Popesco

Natura în oraș – o conversație cu Sandra Jasper (co-autor și co-producător al documentarului Natura Urbana: The Brachen of Berlin), Nicoleta Marin (geograf și membru în echipa de rangeri a Asociației Parcului Natural Văcărești) și Corina Trancă (inginer peisagist) .

Dr. Sandra Jasper

Dr. Sandra Jasper este de profesie geograf și este deosebit de interesată de natura urbană, peisaje acustice și teoriile feministe. Este cercetător asociat la Centrul pentru Studii Metropolitane, Universitatea Tehnică din Berlin și cercetător afiliat la Departamentul de Geografie, Universitatea din Cambridge. Cercetările sale au fost publicate în Analele Asociației Americane a Geografilor, Jurnalul de Arhitectură și în Dialoguri despre Geografia Umană, printre altele. A editat (împreună cu Matthew Gandy) Orașul Botanic (Jovis, în pregătire) și lucrează în present la prima sa monografie despre spațiile experimentale ale Berlinului de Vest. Sandra este co-autor și co-producător al documentarului Natura Urbana: The Brachen of Berlin (Marea Britanie/Germania, 2017, 72 minute, regizat de Matthew Gandy)

Nicoleta Marin

Nicoleta Marin este pasionată de protecția naturii. În 2017 s-a alăturat echipei de rangeri ai Asociației Parcului Natural Văcărești în proiecte de educație și conservare în parc. În timpul liber face voluntariat pentru natură în Asociația Kogayon, cu care a participat, din 2004, în proiecte educative și de amenajare a infrastructurii de vizitare în Parcul Național Buila-Vînturarița. Este interesată de spațiile naturale urbane pentru potențialul pe care îl au de a stârni oamenilor interesul și grija pentru natură și, de asemenea, pentru beneficiile pe care le aduc comunităților din jur.

Corina Trancă

Absolventă a Facultății de Horticultură secția Peisagistică din cadrul U.S.A.M.V.B. promoția 2009 (ultima promoție cu 5 ani de studiu), în același an a devenit membru în Asociația Peisagiștilor – Filiala Teritorială București-Ilfov urmând în paralel și cu multă pasiune Masterul de Dezvoltare Urbană Integrată din cadrul Faculțății de Arhitectură „Ion Mincu”. În prezent activează în domeniu ca inginer peisagist având la active peste 50 de grădini private, spații comerciale și cartiere rezidențiale proiectate precum și sute de ore de voluntariat în diferite activități educative și profesionale în ultimii 10 ani. Principiul de bază folosit în proiectele sale este „spațiu pentru oameni” pe care îl definește ca fiind mai mult interacțiunea între om și natură decât un spațiu ca suprafață în care oamenii își desfășoară activitațile.

Discuția se va desfășura în limba engleză.