Sari la conținut

Atelier pentru liceeni PRIMUL MEU FILM DOCUMENTAR

  • luni, 26 octombrie, 00:00

Atelierul „Primul meu film documentar” – Ediția UrbanEye 2015 dă întâlnire unui număr de 12 liceeni pasionați de film, dornici să învețe etapele realizării unui documentar și curioși să exploreze spațiul urban al orașului București.

Pe durata atelierului, participanții vor învăța să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi să înțeleagă mai bine orașul și comunitatea din care fac parte.

Atelierul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

„Primul meu film documentar” constă într-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat) și vine în continuarea unui model de educație nonformală pe care Asociația Vira l-a dezvoltat în ultimii trei ani și care presupune implicarea activă a tinerilor în problemele comunității. Pe parcursul atelierului, cei 12 participanți vor realiza, în echipe, filme documentare despre mediul construit și comunitate care, ulterior, vor fi proiectate în cadrul festivalului.

Mai multe detalii, pe site-ul VIRA.