Sari la conținut

Atelier „De-a detectivii patrimoniului”

  • sâmbătă, 14 mai, 11:00
  • Cinema ARTA

Ce este spațiul public? Ce este o piață publică? Ce clădire de pe această stradă ați da drept reper? Care e diferența între o clădire veche și una nouă? Ce este un monument istoric și cum îl recunoaștem?

Cine?
Copii de 6-9 ani

Ce?
Cinema ARTA în parteneriat cu Asociaţia De-a Arhitectura și UrbanEye Film Festival organizează pe 14 mai 2022 atelierul „De-a detectivii patrimoniului” în care copiii vor merge într-o expediţie împreună cu un arhitect în centrul oraşului Cluj-Napoca unde vor învăța, cu ajutorul unui joc, să se orienteze pe hartă, să găsească repere, să înțeleagă arhitectura veche din orașul lor (analizând detaliile, proporțiile, culorile și funcțiunea clădirilor). Scopul atelierului este sporirea atenției copiilor pentru mediul în care trăiesc, recunoașterea şi respectarea valorilor de patrimoniu.

Atelierul este îndrumat de arh. Simona Or Munteanu. Atelierul a fost creat de arh. Ioana Rizea și adaptat de arh. Diana Galoș și arh. Eliza Jurca.

Cum?
Înscrierile se realizează pe platforma De-a arhitectura, aici: https://portal.de-a-arhitectura.ro/main/events/210/details, în limita celor 20 de locuri disponibile. Pentru a rezerva un loc este nevoie să vă faceți un cont pe platformă, cont care poate fi folosit ulterior pentru alte înscrieri. Atelierul are un cost de 20 RON/copil, plata se face odată cu înscrierea pe platformă.

Politica de restituire:
⌂ În cazul în care efectuați plata și atelierul este anulat din motive care țin de organizatori, suma o să vă fie restituită integral.
⌂ În cazul în care efectuați plata și anulați participarea la activitate din diferite motive, banii nu vor fi restituiți.

Când?
Sâmbătă, 14 mai 2022, între orele 11:00-13:00.

Unde?
Punct de plecare: holul de la Cinema ARTA, str. Universității, nr. 3

Vă aşteptăm alături de noi să fim detectivi pentru o zi!

Eveniment conex al UrbanEye Film Festival 2022 | 1st Cluj edition.

Evenimentul face parte din proiectul ARTA: cinema și patrimoniu derulat de asociația ARTA în dialog. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.