Sari la conținut

Invitați

Karsten Michael Drohsel lucrează în domeniul Planificării Urbane și Regionale, designului de jocuri și administrează Impulsbüro în Berlin (Biroul pentru Cercetare Urbană, practica explorării spațiale și educație urbană). Munca lui se concentrează asupra conceptului de „gamification” (dezvoltarea practicilor participative prin intermediul jocurilor), proces ce transformă munca în joacă încurajând și facilitând o mai mare participare a comunității. În paralel, Karsten este un membru al mikromakro e.v, o echipa interdisciplinară de urbaniști, arhitecți, economiști, sociologi și designeri. Grupul caută metode noi de implicare și responsabilizare a comunității în contextele urbane și regionale cu ajutorul metodologiei jocurilor. Q&A-ul cu urbanistul Karsten Michael Drohsel are loc VINERI, 9 noiembrie la CINEMA ELVIRE POPESCO după filmul Jucând pentru lumea reală / Gaming the Real World.

Krzysztof Ingarden este arhitect, profesor academic și decan al Facultății de Arhitectură și Arte Frumoase  din cadrul Universității AFM Cracovia. În anul 2009 a fost laureat cu prestigiosul Premiu de Onoare al Asociației Arhitecților Polonezi. Producător de film și scenarist, între 2016 și 2017 a produs filmul ”The Idea is Paramount, The Architecural Passions of Andrej Wajda”, regizat de Jacek Link Lenczowski. De asemenea, este curator al unor expoziții precum: “Localized Modernism, contemporary Chinese Architecture” – Manggha Museum Krakow, 2017 sau “Poland” – UIA Congress 2011, Tokyo, Japan.   Q&A-ul cu cu arhitectul Krzysztof Ingarden are loc VINERI, 9 noiembrie la CINEMA ELVIRE POPESCO după filmul Ideea este esențială. Pasiunea pentru arhitectură a lui Andrzej Wajda / The Idea is Paramount. The Architectural Passions of Andrzej Wajda.

Miruna Dunu este un artist vizual cu pregătire în arhitectură. Și-a descoperit devreme pasiunea pentru arte și a început să urmeze lecții de pictură de la vârsta de 10 ani. În 2013 a absolvit Facultatea de Arhitectură a Universității din Manchester, Marea Britanie iar în anul 2017 a obținut diploma de masterat de la Academia de Design din Eindhoven, Olanda. A lucrat în arhitectură și teatru, ambele domenii având o influență mare asupra lucrărilor ei. Își exprimă pasiunea pentru spațiu și vizualitate în filmul de debut „Coastland”/ „Litoral”. Q&A-ul cu Miruna Dunu are loc SÂMBĂTĂ, 10 noiembrie la CINEMA ELVIRE POPESCO după filmul  „Coastland”/ „Litoral”.

Klearjos Eduardo Papanicolaou: născut în Mexico City într-o familie Greco-mexicană, Klearjos Eduardo Papanicolaou a copilărit în Chile și Statele Unite înainte de a se stabili în Marea Britanie. Astăzi este un cineast recunoscut pentru influențele sale din domeniul etnografic. Primul său film, un documentar lung metraj no-budget intitulat ”The Seven Sisters Indoor Market”, este portretul unei comunități de emigranți Latino-Americani din Londra prinse în mijlocul transformărilor urbane. Regizorul locuiește în prezent la Zurich, unde colaborează cu colectivul interdisciplinary de design Urban-Think Tank.  Q&A-ul cu regizorul Klearjos Eduardo Papanicolaou are loc SÂMBĂTĂ, 10 noiembrie la CINEMA ELVIRE POPESCO după filmul  Dispariția lui Robin Hood / The Disappearance of Robin Hood.

Ana-Maria Elian  este urbanist cu specializare în Urbanism și Politici Publice și Director de programe în MKBT: Make Better, o organizație care activează în dezvoltare locală și regenerare urbană. În ultimii 5 ani, a dezvoltat programe și instrumente de acțiune pentru regenerarea orașelor și comunităților din România, construind legături între gândirea strategică a orașului și acțiuni locale, conduse de comunitate. În prezent, este coordonatorul proiectul No Man`s Land – recunoaștere, responsabilitate și soluții împărtășite în cadrul MKBT: Make Better, care are ca scop recunoașterea și reglementarea așezărilor informale din România. Q&A cu Ana Maria Elian și Ioana Petrache are loc  DUMINICĂ, 11 noiembrie la CINEMA ELVIRE POPESCO după filmul No Man’s Land.

Ioana Petrache a studiat economie și antropologie și lucrează în dezvoltare comunitară din 2009. Mare parte din munca ei a constat în facilitarea de procese participative, de la ateliere de lucru punctuale, până la procese de lungă durată care au avut ca rezultat formarea de grupuri de inițiativă civică sau organizații comunitare. În ultimii ani, a alternat proiectele de schimbare socială cu demersuri de cercetare sociologică și antropologică. În prezent, este Project Manager la Fundația PACT și coordonează proiectul No Man`s Land –recunoaștere, responsabilități și soluții împărtășite, pentru recunoașterea și reglementarea așezărilor informale din România.  Q&A cu Ana Maria Elian și Ioana Petrache are loc  DUMINICĂ, 11 noiembrie la CINEMA ELVIRE POPESCO după filmul No Man’s Land.