Sari la conținut

Vizionare online: „Blocul” (r. Maria Șalaru)

Sâmbătă seară, pe 15 mai, proiectăm „Blocul” (r. Maria Șalaru, 2016) online! Filmul, care deschide larg ușile unui bloc dintr-un oraș din România, va fi disponibil pentru vizionare între orele 18:00 – 00:00, pe această pagină. Proiecția este organizată în parteneriat cu de-a arhitectura, și face parte din proiectul „Case de film”, dedicat liceenilor. „Blocul” a făcut parte din selecția #UrbanEye2016.

Proiecția de sâmbătă seară va fi gratuită!

De la dispute între vecini pornite de la mirosul gătirii în exces cu usturoi până la amintiri din iernile grele ale comunismului, acest film explorează universal social și material al unui bloc de apartamente din România. Documentarul urmărește povestea administratorului de bloc în efortul său de a media relațiile dintre vecini și de a păstra pacea și ordinea, creionând nuanțele vieții de zi cu zi a locuitorilor.

Proiecția are loc cu ocazia premierii challenge-ului #DeaArhitecturaAcasa „Case de film”, fiind urmată de o discuție pe marginea filmului prezentat – în cerc restrâns, ca între pasionați de cinema, arhitectură și oraș. Până pe 7 mai 2021 tinerii de la 13 ani în sus și în general oamenii creativi, iubitori de filme și pasionați de arhitectură, au fost invitați să participe la provocarea „Case de film”.