Sari la conținut

UrbanEye Film Festival 2022

Dacă orașele și mediul în care trăim au fost întotdeauna în schimbare, viteza cu care se întâmplă acum este fără precedent. Ca o reflecție asupra a ceea ce se întâmplă, dar și un apel la acțiune, tema pe care am ales-o pentru ediția din acest an este ”Transform”. Chestionăm ale cui sunt orașele și cine mai poate locui în ele și îți propunem filme care investighează transformările generate de gentrificare, turism sau migrație.

Alte secțiuni din festival au în centru nevoia de conservare a patrimoniului arhitectural recent, portrete de arhitecți și artiști, iar o secțiune specială este dedicată filmelor de arhivă despre București.

Pe lângă filmele prezentate în festival, UrbanEye propune anul acesta câteva tururi ghidate ale unor clădiri de patrimoniu ce nu se află în mod curent în circuitul cultural al Bucureștiului, precum și evenimente pentru copii și tineri: ateliere de explorare urbană prin film, ateliere de film pentru liceeni și un spectacol pentru copii.

În perioada 16-20 noiembrie, UrbanEye va continua online, cu o selecție de titluri.

Biletele pot fi cumpărate aici.

Parteneri: Institutul Francez din România, Asociația Vira, Asociația de-a arhitectura, Universitatea Spiru Haret, Kinedok.
Partneri media: Radio Guerrilla, Revista Zeppelin, Cărturești, Igloo, Inspirationist, Munteanu, AIVImedia.hub

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociaţiei ARTA în dialog, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, de Ordinul Arhitecţilor din România din Timbrul Arhitecturii și de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul “Programului București afectiv 2022”. 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro