Sari la conținut

,,Transformarea Bucureștiului. Ce ai păstra și ce ai schimba la oraș? ” Rezultatele concursului de fotografie organizat de către UrbanEye și Zeppelin

Concursul complet deschis invită publicul să răspundă temei din titlu printr-o fotografie însoțită de un text; ambele postate de către participanți pe paginile proprii de Facebook sau Instagram.

Suntem foarte bucuroși că am primit 85 de înscrieri. Fotografii frumoase, texte emoționante, și, ceea ce nu ne așteptam în așa măsură, cam toate sunt declarații de dragoste la adresa Bucureștiului. Și nu e vorba doar de casele vechi și care ne plac tuturor, ci și de amestecul dement atât de specific orașului și de lucrurile „urâte” – blocurile din perioada socialistă, periferia, transformările aduse de către locuitori, toată energia unui oraș pe care, iată, nu îl detestăm cu toții. Ne-au plăcut poezia din imagini și povești, umorul și toleranța voastră, ne-a impresionat cum ați identificat foarte bine probleme majore și ați propus schimbări de bun simț, absolut necesare. De cele mai multe ori, participanții au insistat asupra nevoii de schimbare blândă, de prezervare a ceea e un bun și valoros pentru locuitori, nu doar pentru arhitecți, turiști etc.    

Criteriile juriului format din Monica Sebestyen (UrbanEye) și Ștefan Ghenciulescu (Zeppelin) au fost următoare:

  • Valoarea imaginii: expresivitatea, compoziția, originalitatea, adecvarea la temă, calitatea tehnică
  • Valoarea textului: observațiile și ideile exprimate, răspunsul la temă, claritatea
  • Coerența generală: legătura dintre imagine și text

Selecția cuprinde două categorii: cele trei premii și șase nominalizări (premiile provin  dintr-o primă selecție de nouă nominalizări).

Premiile (imagini și texte) sunt prezentate mai jos. Nominalizările apar deocamdată prin link-uri către adresele participanților. Invităm însă pe toată lumea să caute toate propunerile. E ușor, urmăriți hashtag-ul #concursurbaneye” pe Insta și FB. Merită. Felicitări tuturor.

PREMIUL I

Ioana Trușcă

 itrsc

Undeva în țesutul dintre Strada Viitorului și Calea Moșilor, nu mai știu exact, se află această peticeală, care mă face, dincolo de toate, să-mi fie drag de București.

Aș păstra spiritul inovator al locuitorilor, spațiile generate în legătură directă cu nevoile lor, diversitatea acestor spații. Mi-aș dori ca asta să nu rezulte din lipsa de resurse, ci din dorința de a face mai bine și mai frumos.Bogdan Cristel

bogdancristel

„Oglinda, oglinjoara, care e cel mai frumos oraș din țară?” Deschide ochii ți priveste în jur. Dacă nu vezi nimic interesant poate ai nevoie de ajutor.

Andreea Mihăilescu
miguel__andruix

Evermoving.

Fomapan b&w 100iso
Minolta dynax 500si super
Bucureștiul este un oraș cu peisajul în continuă mișcare și transformare. Și asta mi se pare că reprezintă farmecul lui de fapt. Așa că, eu aș alege să rămână la fel. Evermoving, ever-changing. Cu o singură excepție. L-aș încetini.

Nominalizări

IIxREAL

https://instagram.com/iixreal?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Andrei Corbet

https://instagram.com/corbetnandrei?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Punky Ha

https://instagram.com/punkyha?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Andrei Irimia

https://instagram.com/nice.rice_?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Ana Rubeli

https://instagram.com/aiciastat?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Crina Stanciu

https://www.facebook.com/Saruyuky