Sari la conținut

Seri de film UrbanEye @ Street Delivery Craiova 2021

Hai la film în curtea școlii!

Serile de film UrbanEye ajung la Craiova cu o selecție de filme despre oraș, cartier și natura urbană ce vor fi proiectate în aer liber.

Intrarea este liberă și toate filmele au subtitrare în limba română.

VINERI, 3 SEPTEMBRIE 2021
Ora: 20:00 – 21:30

PRIN BALCOANE (2020, Ucraina, 26 Minute)
Lipsa reglementărilor guvernamentale le permite ucrainenilor să își construiască balconul fără să țină seama de stilul arhitectural al clădirii. Adesea se întâmpla ca oamenii să își reconstruiască balcoanele și acestea să fie mai mari decât apartamentul în sine. Filmul explorează balconul ca formă arhitecturală informală specifică Ucrainei. Este o călătorie prin decenii care examinează atât balcoanele, cât și proprietarii acestora. Prin aceste povești, documentarul dezvăluie istoria post-sovietică a Ucrainei – viețile oamenilor, cultura și relația dintre spațiul personal și cel public din orașe.

GARAJE (2016, Letonia, 37 Minute)
Micro-cosmosul închis al garajelor, unde latura socio-economică a vieții se îmbina cu spațiul personal, reprezintă o ușă spre întoarcerea în timp. Artista și regizoarea Katrina Neiburga pornește cu îndrăzneală într-o expediție în inima acestor spații fascinante din care se întoarce cu multe informații utile și povești romantice, triste sau vesele despre viața în garaje.

SAMBĂTĂ, 4 SEPTEMBRIE 2021
Ora: 20:00 – 21:15

NATURA URBANA – THE BRACHEN OF BERLIN (2017, Marea Britanie & Germania, 71 minute)
Maidanele din Berlin sunt unice. Apărute în urma devastării din timpul războiului, haosului economic și divizării geo-politice, aceste spații aparent goale s-au transformat în laboratoare pentru botaniști, artiști și oameni obișnuiți care căutau un moment de răgaz. Astăzi, aceste locuri neobișnuite sunt pe cale de dispariție. Natura Urbană explorează diversitatea spontană a plantelor în aceste spații pentru a ilustra istoria complexă a orașului imediat după război și până în zilele noastre.