Sari la conținut

"Primul meu film documentar" – apel pentru înscrieri

Festivalul de Film UrbanEye și Asociația VIRA anunţă lansarea unui nou atelier practic de film pentru elevii din București. „Primul meu film documentar” – Ediția UrbanEye 2015 urmează să aibă loc în perioada 26 octombrie – 14 noiembrie 2015, iar scurtmetrajele realizate vor fi proiectate în cadrul festivalul în perioada (11-15 noiembrie 2015).
Atelierul „Primul meu film documentar” – Ediția UrbanEye 2015 dă întâlnire unui număr de 12 liceeni pasionați de film, dornici să învețe etapele realizării unui documentar și curioși să exploreze spațiul urban al orașului București. Pe durata atelierului, participanții vor învăța să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi să înțeleagă mai bine orașul și comunitatea din care fac parte. „Primul meu film documentar” se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care se pot înscrie la atelier prin completarea formularului de aplicare (click dreapta + Save Target As) și transmiterea acestuia la adresa contact@vira.ro până la data de 19 octombrie 2015.
„Primul meu film documentar” constă într-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat) și vine în continuarea unui model de educație nonformală pe care Asociația Vira l-a dezvoltat în ultimii trei ani și care presupune implicarea activă a tinerilor în problemele comunității. Pe parcursul atelierului, cei 12 participanți vor realiza, în echipe, filme documentare despre mediul construit și comunitate care, ulterior, vor fi proiectate în cadrul festivalului.
Atelierul „Primul meu film documentar” – Editia UrbanEye 2015 face parte din cea de-a 2-a ediţie a Festivalului de Film UrbanEye. UrbanEye, inițiat și organizat de Asociația ARTA în dialog, promovează discuția despre mediul construit și viața urbană prin intermediul filmului – documentar, artistic, scurt metraj sau animație.
https://www.facebook.com/UrbanEyeFilmFestival
„Primul meu film documentar” – Ediția UrbanEye 2015 face parte din proiectul UrbanEye – Despre oraş prin film, un proiect cultural al asociației ARTA în dialog co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.”