Sari la conținut

Înscrieri: Atelier de ilustrație pentru copii

În 7 și 8 iunie, copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, sunt invitați la un atelier de desen. Împreună cu ilustratoarea Daniela Olaru și sub ghidajul ei atent, copiii vor crea propriile imagini care vor ilustra o carte de povești scrisă tot de copii!

Timp de două ore sâmbătă și două ore duminică, copiii vor descoperi ce înseamnă să ilustrezi o carte, cum poți transforma cuvintele în imagini și cum pot da viață unei povești prin desen. Vor învăța pașii prin care o poveste prinde formă vizuală și, lucrând împreună, vor crea propria lor carte ilustrată.

Este o ocazie minunată de a explora, de a învăța și de a desena o lume fascinantă, cu multă creativitate.

Calendar

Sâmbătă, 7 iunie, și Duminică, 8 iunie, 10:00 – 12:30 (cu pauză)

Atelierul se adresează copiilor de 8 – 12 ani și va avea loc la Centrul Cultural Școala Pittner, Reșita.

Înscrierile se fac completând formularul următor până în data de 6 iunie, în limita a 10 locuri:

FORMULAR 

Vă rugăm să vă asigurați că pot participa la ambele întâlniri! Participarea este GRATUITĂ, dar limitată de numărul de participanți.

Daniela Olaru este ilustratoare de carte pentru copii, cunoscută pentru stilul cald și expresiv, care dă viață poveștilor contemporane. Folosește tehnici variate – de la guașă și desen tradițional, la ilustrație digitală – pentru a crea lumi care inspiră curaj și visare. A colaborat cu edituri precum Humanitas Junior (Aventuri în Țara lui Strolyx, Cea mai frumoasă noapte. Cea mai frumoasă zi), editura Katartis și editura Sofiami. În 2024, a ilustrat împreună cu Asociația Cu Alte Cuvinte cartea Bariș. De vorbă cu ploaia de Alexandru Zamfir, primul autor rom care a publicat o carte ilustrată pentru copii în România. Este activă și în proiecte educative, organizând ateliere și tabere creative pentru copii, în colaborare cu muzee și instituții culturale.  

https://www.instagram.com/daniella.olaru/

***

Festivalul de Film UrbanEye – a doua ediție din Reșița este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Proiect susținut de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul de arhitectură.

Co-finanțat din partea Primăriei Reșița.