Sari la conținut

Festivalul de film UrbanEye cucerește noi teritorii: ediție în premieră la Reșița

Festivalul de Film UrbanEye, proiect unic dedicat filmului, arhitecturii și urbanismului, continuă să se extindă, organizând noi ediții în țară. Anul acesta, după Cluj-Napoca, cu o ediție consolidată (18-21 aprilie), finalul lunii iulie așază pe harta proiectelor culturale din România prima ediție UrbanEye Film Festival Reșița (26-28 iulie), desfășurată în parteneriat cu Asociația MKBT.

Calendarul anului 2024 include și îndrăgitele seri de Film UrbanEye desfășurate în diferite orașe din țară prin seria de proiecții speciale UrbanEye la Cluj-Napoca, desfășurate în cadrul Festivalului școlilor de arhitectură, FAST (31 octombrie – 3 noiembrie) și mult-așteptata ediție, a unsprezecea, a UrbanEye Film Festival București (6-10 noiembrie).

„Noutatea acestui an o reprezintă ediția UrbanEye de la Reșița. Este un oraș în transformare și ne dorim să contribuim la aceasta prin aducerea împreună a locuitorilor, precum și prin înțelegerea proceselor transformatoare ale orașului și a direcției urmărite.
Pe lângă proiecțiile de filme documentare și discuții, continuăm secțiunea dedicată filmelor de arhivă, prin intermediul căreia digitizăm filme utilitare sau documentare care nu au mai putut fi văzute până acum pe ecran și care constituie o sursă importantă de cercetare pentru cei interesați de istoria recentă a orașului.
În plus, vom organiza ateliere pentru copii și adolescenți, precum și tururi ghidate prin care să fie descoperit orașul.”
( Monica Sebestyen, cofondatoarea UrbanEye Film Festival)