Sari la conținut

Concurs Zeppelin / Între

Zeppelin și Festivalul UrbanEye te invită la concurs. 

ddl: 4 noiembrie, ora 18
Un concurs dedicat studenților.

Tema

UrbanEye 2018 se concentrează pe locuire. Așa că ne-am gândit la o temă legată de locuire și anume de ceea ce se află între lumi. Locuirea și orașul, o știm bine, nu se compun de fapt din lumi complet separate, ermetice, clare. Granițele sunt fluide, majoritatea locurilor sunt ambigue și complexe, au caractere ce se suprapun. Fundătura e mai puțin publică decât strada, livingul mai public decât dormitorul. Între interior și exterior se compun și suprapun o mulțime de filtre. Ca să nu mai vorbim de limita practic infinită între oraș și lumea din afară. Ce-i drept, în orașele românești de astăzi (și nu doar la noi) trecerile blânde și limitele bogate și ușoare tind să fie înlocuite de bariere și ziduri.

Așadar vă invităm să ne trimiteți fotografii despre locuri între. Între noi și ceilalți, între înăuntru și afară, între construit și natural, pe și la limită, în prag, locuri care sunt într-un fel (orice fel) și într-altul.

Aveți la dispoziție 1 săptămână. Puteți înscrie, fiecare dintre voi, maximum două propuneri + un text word, cu titlu/ titlurile și o foarte scurtă descriere a imaginilor (nu uitați să ne comunicați și numele vostru și contactele voastre). Așteptăm proiectele voastre la adresa concurs.zeppelin@gmail.com

Termen limită de predare a materialelor– 4 noiembrie, ora 18.

Câștigătorii vor fi anunțați în data de 5 noiembrie pe e-zeppelin.ro și Fb.com/zeppelin.magazine.

Pe măsură ce le vom primi, propunerile voastre vor fi încărcate pe pagina noastră pe Facebook (într-un album dedicat) și pe cea de Instagram. Vă încurajăm să oferiți cititorilor detalii suplimentare, dacă vor fi solicitate.
Sunt eligibile doar creațiile proprii, la rezoluția originală, cu prelucrări minime (tăiere sau corectare încadrare, corecţii de expunere, luminozitate, contrast, saturație etc.), fără montaje sau intervenții majore. În mod evident, pozele „de pe net“, a căror paternitate nu poate fi probată, nu pot fi înscrise.

Concursul este deschis studenților de la următoarele discipline, din cadrul oricărei instituții de învățământ superior din România: arhitectură, design, urbanism, peisagistică, arte vizuale, fotografie, film

Juriul concursului

Monica Sebestyen (UrbanEye)
Andrei Mărgulescu (fotograf de arhitectură)
Ștefan Ghenciulescu (Zeppelin)

Premii

Premiul I – un abonament la Festivalul de Film UrbanEye, un abonament la revista Zeppelin (4 numere), două cărți la alegere din colecția Zeppelin
Premiul II – un abonament la Festivalul de Film UrbanEye, 1 revistă Zeppelin, o carte la alegere din colecția Zeppelin
Premiul III – un abonament la la Festivalul de Film UrbanEye, 1 revistă Zeppelin

Vor mai fi acordate șapte mențiuni (locurile 4-10), ce vor consta în câte două bilete la alegere, pentru oricare dintre filmele prezentate în festival.

Toate cele 10 proiecte menționate și premiate vor fi publicate într-un articol pe e-zeppelin, precum și în numărul de decembrie al revistei Zeppelin.