Sari la conținut

Atelierul Primul meu film documentar. Explorare urbană prin film

Atelierul Primul meu film documentar revine în București anul acesta cu o ediție dedicată explorării orașului.

Căutăm 12 liceeni din București care vor să spună cu ajutorul camerei de filmat povești despre ei, comunitatea și orașul în care trăiesc.

Dacă ești curios legat de ce se întâmplă în jurul tău, dacă ai lucruri despre care ai vrea să vorbești dar nu știi cum, dacă ești pasionat de filme sau pur și simplu dacă îți place să accepți noi provocări, te invităm să te înscrii la atelier.

Aici vei învăța cum să folosești o cameră de filmat, care sunt etapele de realizare a unui film documentar, vei fi provocat să descoperi lucruri pe care nu le știai despre orașul și comunitatea ta sau vei explora și transforma în film preocupările cu care te confrunți zilnic.

Atelierul se adresează liceenilor din București care se pot înscrie prin completarea acestui formular.

Termen-limită pentru înscrieri: 16 octombrie 2022, ora 23’59”

Programul ediției:
20-23 octombrie – Sesiunea I – Sesiune teoretică și practică introductivă
24-26 octombrie – Săptămâna 1 – Participanții încep să filmeze și au loc sesiuni de feedback
27-30 octombrie – Sesiunea 2 – Sesiune aplicată pe dezvoltarea subiectelor de film.
26-30 octombrie – Saptamana 2 – Partipanții încep să editeze materialele filmate
1-6 noiembrie – Sesiunea 3 – Finalizarea filmelor – montaj – feedback final si postproductie – adaugare titrari si montaj sunet.

Echipa Vira: Ileana Gabriela Szasz (coordonator), Alexandra Diaconu (coordonator), Maria Bălănean (coordonator montaj), Ana Arhip (asistent), Irina Oprea (asistent)

Ajuns la ediția 24, Primul meu film documentar constă într-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat) și vine în continuarea unui model de educație nonformală pe care Asociația Vira alături de partenerii săi l-a dezvoltat în ultimii sapte ani și care presupune implicarea activă a tinerilor în problemele comunității.

Atelierul este organizat în cadrul Festivalului de Film UrbanEye (9-13 noiembrie) de către Asociația Vira și este co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură. Parteneri: Manasia Hub și Asociația de’a Arhitectura