Sari la conținut

Apel înscrieri pentru liceeni: Primul meu film documentar

Festivalul de Film UrbanEye și Asociația VIRA anunţă lansarea unei noi ediții a atelierului practic de film pentru elevii din București. „Primul meu film documentar” – Ediția UrbanEye Film Festival 2016 urmează să aibă loc în perioada 22 octombrie – 13 noiembrie 2016, iar scurtmetrajele realizate vor fi proiectate în cadrul festivalul în perioada 16-20 noiembrie 2016.
Atelierul „Primul meu film documentar” – Ediția UrbanEye Film Festival 2016 dă întâlnire unui număr de 12 liceeni pasionați de film, dornici să învețe etapele realizării unui documentar și curioși să exploreze spațiul urban al orașului București. Pe durata atelierului, participanții vor învăța să folosească o cameră de filmat în scopuri cinematografice şi să înțeleagă mai bine orașul și comunitatea din care fac parte. „Primul meu film documentar” se adresează liceenilor cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani care se pot înscrie la atelier prin completarea formularului de aplicare.
Termenul limită pentru înscrieri este 7 OCTOMBRIE.
„Primul meu film documentar” constă într-o serie de cursuri practice destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat) și vine în continuarea unui model de educație nonformală pe care Asociația Vira l-a dezvoltat în ultimii trei ani și care presupune implicarea activă a tinerilor în problemele comunității. Pe parcursul atelierului, cei 12 participanți vor realiza, în echipe, filme documentare despre mediul construit și despre mediul construit și comunitate care, ulterior, vor fi proiectate în cadrul festivalului.

afis_opencall_facebook_landscape_bucuresti2016

În prima parte a acestui atelier, Asociația Komunitas va susține o serie de ateliere de educație urbană, care va introduce elevii în tematica orașului.
 “Primul meu film documentar” ediția 9 este un altelier organizat de Asociația ARTA în dialog, Asociația VIRA și Asociația Komunitas  în cadrul Festivalului de Film UrbanEye. A treia ediție a festivalului este un Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București – Orașul in-vizibil și  co-finanțat de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.