Sari la conținut

Lost Rivers / Râuri dispărute | UrbanEye Cluj Warm Up

Nu de mult, aproape fiecare oraș era tranzitat de râuri. De ce au dispărut? Cum au dispărut? Și le putem vedea din nou? Acest documentar încearcă să găsească răspunsuri alături de gânditori urbani vizionari, activiști și artiști din toată lumea legate de trecutul, prezentul și viitorul râurilor urbane uitate.


În așteptarea celei de-a doua ediții UrbanEye Film Festival Cluj și alături de Someș Delivery vă invităm, în 17 mai, de la ora 19:00, la Cinema ARTA, la proiecția documentarului Lost Rivers / Râuri dispărute, proiecție care dorește să dea startul unei seri de discuții unde alături de Consiliul Apei vom vorbi despre importanța râurilor în viața orașelor, modurilor în care pot fi integrate cât mai bine în peisajul urban și cum pot fi ajutate să prospere.  


Consiliul Apei este o platformă deschisă de discuții care implică și coagulează actorii urbani și rurali care au legătură cu râul Someșul Mic, în jurul unor teme de interes comun legate de Culoarul verde – albastru al râului, inițiată la Someș Delivery, ediția 2021, de Asociația miniMASS, Clujul Sustenabil, Societate Organizată Sustenabil, Clubul de Cicloturism Napoca și Facultatea de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca.

Regizor:
Caroline Bâcle
An:
2012
Țară:
Canada
Gen:
documentar
Durată:
72 minute
Limbă:
Franceză
Subtitrare:
Română