Sari la conținut

Expoziția Understanding Design – noiembrie 2017

  • sâmbătă, 4 noiembrie, 11:00
  • ARCUB, Sala Cafenea

Evenimentul „Understanding Design” are loc pe 4 și 5 noiembrie 2017 la ARCUB, în Sala Cafenea, și propune două zile de expoziție, tururi ghidate și discuții în care publicul află direct de la designeri care sunt procesele din spatele obiectelor de design.

Expoziția „Understanding Design” nu este doar o expunere de produse, ci și una de proces al creativității în design.

V-ați întrebat cum sunt gândite și mai apoi produse obiectele de design? Câtă muncă se ascunde în spatele unei simple suprafețe de lemn șlefuit? Câte ore de muncă sunt în spatele a ceea ce pare un produs simplu? Acestea sunt câteva din întrebările la care publicul poate afla răspunsul la „Understanding Design”.

Expoziția este dedicată procesului parcurs de autor de la creație până la realizarea unui proiect de design. Vor expune: Atelier Ciprian Manda, Ubikubi | Dragoș Motica, DZNR Studio | Mihnea Ghilduș, RIZI | Alina Rizescu & Bogdan Ștefănescu, IF irinaflorea, Raul Cadar & Magda Traciu, Honest Goods by Pro Patrimonio | Machidon Andreea-Daniela, Veronica Olariu & Ruxandra Sacaliș, De Ceramică | Mădălina Teler, Marius Miclăuș, Manda Mihai | Brut Concept, Prototip Studio, Bogdan Goția, Diana Buga, Ioana Goția-Ciurea & Mihai Veg.

De asemenea, publicul poate vedea rezultatele atelierului „Amprente urbane în bijuteria contemporană”, coordonat de Assamblage și ale concursului de grafică „Understanding the city”.

PROGRAM

11:00-21:00 | 4-5 NOIEMBRIE – VIZITARE EXPOZIȚIE

Sâmbătă, 4 noiembrie
11:00 VERNISAJ EXPOZIȚIE UNDERSTANDING DESIGN
12:00 TURURI GHIDATE CU DESIGNERII EXPOZANȚI

Duminică, 5 noiembrie
15:30 PREZENTARE MATER LIBRARY CU SANDRA BĂLĂȘOIU, MASTER LIBRARIAN
16:00 TURURI GHIDATE CU DESIGNERII EXPOZANȚI
16:30 PREZENTARE CROWDFUNDING CU ADINA CREȚU, PROGRAM MANAGER STARTARIUM

_____

Understanding Design este un proiect cultural al asociației „ARTA în dialog”.
Proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.