UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim.

Fiind o sursă inepuizabilă de istorii, orașul este, încă de la apariția cinematografiei, subiectul sau cadrul interogărilor regizorale. În același timp, cinematografia contribuie semnificativ la conturarea percepției noastre asupra mediului construit. De aceea, UrbanEye se dezvoltă în mai multe direcții:

Festivalul de Film UrbanEye

Organizat anual, în luna noiembrie, festivalul propune publicului bucureștean:

  • Proiecții de filme în premieră națională
  • Selecții de filme curatoriate în funcție de subiectele de actualitate dezbătute în mediul internațional
  • Discuții și ateliere despre mediul în care trăim
  • Ateliere  pentru copii
  • Invitați speciali
  • Premiul UrbanEye pentru film (la ediția a 2-a, premiul UrbanEye se acordă celui mai bun film inspirat din realitatea arhitectural-urbană românească)

Serile de Film cu UrbanEye

În timpul anului, sunt organizate periodic, în spații urbane, seri de film și discuții pe teme conexe. Începând cu 2014, serile de film au fost asociate cu evenimente precum: Deschiderea Halelor Carol (în parteneriat cu Zeppelin), Joaca de-a arhitexturi (în parteneriat cu Arhitext), Anuala de Arhitectură București (în parteneriat cu OAR Filiala București), Zilele Arhitecturii la Cluj (în parteneriat cu AStA),

Itinerarea festivalului

Începând din noiembrie 2015, o selecție de filme prezentate în festival este itinerată în alte orașe din țară (în Timișoara – în parteneriat cu a_ta, ulterior la Cluj, etc.).